Florya Et Entegre Sanayi

Kısaca hakkımızda

1970’li Yıllarda Et Sektörü günümüzdeki gibi gelişmemişti. Kırsal bölgelerde beslenen sığır ve koyunlar uygun olmayan ortamlarda kesilip, muhafaza edilmeye çalışılırdı.Özel sektör bu işlerde henüz tam bir adım atmamıştı. Daha çok Devlet Kombinaları tarafından kesim işlemi gerçekleşiyordu. O seneler et sektöründe hijyen, sanitasyon ve entegrasyon gibi işlemler çok geri kalmış durumda idi. Samsun’da bu işi daha bilinçli yapmak adına küçük adımlarla ilerleyen Florya o günlerde besi işleri ile ilgileniyordu.

1980’li yıllarda Samsun’umuzun Saathane ve 56’lar muhitinde iki kasap dükkanı açarak, Samsun ilimizin çeşitli kırsal mezralarında besiye uygun sağlıklı hayvanlar seçilip, bunları bir müddet besledikten sonra ilimize yakın mezbahalarda kesim işlemini yapmaya ve baba mesleği olan kasaplık sanatını en iyi şartlarda yapmaya çalışıyoruz.

TV Röportajı

Florya Et Entegre Sanayi’nin kurucusu Fetmi Yalçın’ın Eurostar kanalıyla gerçekleştirdiği röportaj.